Vraagt ​​u zich af hoe u een tuin moet beginnen? Vind uw vertrouwen met deze deskundige tuintips.
Nooit eerder getuinierd? Geen probleem. Maak je eigen kweekdromen werkelijkheid met deze 10 eenvoudig te volgen tips.

1. Plaats planten op de juiste plek

Het starten van een tuin is net als bij onroerend goed, het draait allemaal om de locatie. Plaats je tuin in een deel van je tuin waar je hem regelmatig zult zien (uit het zicht, uit het hart is zeker van toepassing op tuinieren). Op die manier is de kans veel groter dat u er tijd in doorbrengt.

2. Volg de zon

Het verkeerd inschatten van zonlicht is een veel voorkomende valkuil als je voor het eerst leert tuinieren. Besteed aandacht aan hoe zonlicht door uw tuin speelt voordat u een plek voor uw tuin kiest. De meeste eetbare planten, waaronder veel groenten, kruiden en fruit, hebben minstens 6 uur zon nodig om te gedijen.

3. Blijf dicht bij water

Een van de beste tuintips die u ooit zult krijgen, is om uw nieuwe tuin in de buurt van een waterbron te plannen. Zorg ervoor dat je een tuinslang naar je tuin kunt leiden, zodat je er niet elke keer water naar toe hoeft te sjouwen als je planten dorst krijgen. De beste manier om te bepalen of planten water nodig hebben, is door een vinger een centimeter in de grond te duwen (dat is ongeveer een knokkel diep). Als het droog is, is het tijd om water te geven.

4. Begin met goede aarde

Bij het starten van een tuin is een van de beste adviezen om te investeren in voedingsrijke en goed doorlatende grond. Bereik deze perfecte mix door 3 inch Miracle-Gro® All Purpose Garden Soil te mengen met de bovenste 6 tot 8 inch bestaande grond als u van plan bent om in de grond te planten. Als je in een verhoogd bed plant, gebruik dan Miracle-Gro® Raised Bed Soil , het perfecte gewicht en de perfecte textuur voor het kweken van een verhoogd bed.

5. Overweeg containers

Als er weinig ruimte is, kijk dan naar containers. Je kunt veel planten in potten laten groeien, waaronder groenten, kruiden, bloemen, fruitbomen, bessen en struiken. Als je tuiniert in containers, gebruik dan een pot die groot genoeg is voor de plant die erin staat, en vul hem met Miracle-Gro® Moisture Control® Potting Mix . Het is niet alleen speciaal ontwikkeld om planten in potten te helpen gedijen, maar het helpt ook om te beschermen tegen te veel en te weinig water.

6. Kies de juiste planten

Het is belangrijk om planten te selecteren die passen bij uw groeiomstandigheden. Dit betekent dat je zonminnende planten op een zonnige plek zet, warmtetolerante planten kiest in warme klimaten en grondvretende wijnstokken zoals pompoenen en meloenen voldoende bewegingsruimte geeft (of een latwerk om te beklimmen). Maak je huiswerk en kies variëteiten die goed zullen groeien, waar je woont en in de ruimte die je hebt. En om succes te boeken bij het kweken van groenten en kruiden, begin je met krachtige jonge planten van Bonnie Plants® in plaats van te proberen uit zaad te groeien.

7. Ontdek uw zone

Als u uw “winterharde zone” kent, kunt u de beste planten kiezen. Simpel gezegd, het beschrijft de koudste plek waar een plant kan groeien. Hoe hoger het zonenummer, hoe warmer het klimaat. Dus als een plant “winterhard is tot zone 4” en je tuiniert in zone 5, zal die plant overleven in je tuin. Als je je echter in zone 3 bevindt, is het te koud om die specifieke plant te laten groeien. Ontdek uw winterharde zone .

8. Leer uw vorstdata

Te vroeg (of laat) planten in het seizoen kan een ramp zijn voor uw tuin. U moet de laatste gemiddelde voorjaarsvorstdatum voor uw gebied weten, zodat u niet per ongeluk planten doodt door ze voortijdig uit te zetten. Het is ook goed om te weten wat uw eerste gemiddelde vorstdatum is, zodat u uw planten kunt oogsten of naar binnen kunt verplaatsen voordat de kou ze in het late seizoen beschadigt. Ontdek de gemiddelde eerste en laatste vorstdata voor uw regio.

9. Voeg wat mulch toe

Breng een laag mulch aan die 2 tot 3 inch diep is rond elke plant. Dit helpt onkruid te verminderen door de zon te blokkeren en het vochtverlies door verdamping te verminderen, zodat u minder water hoeft te geven. Leg voor een gepolijste look een laag Scotts® mulch in zakken. Of u kunt stro, geraspte bladeren, dennenstro of een ander lokaal verkrijgbaar materiaal neerleggen.

10. Voer regelmatig planten wat mest

We hebben het al gehad over het belang van beginnen met goede aarde, maar die grond werkt het beste in combinatie met regelmatige boosts van hoogwaardige voeding voor je planten. Met andere woorden, geweldige aarde + eersteklas plantenvoeding = supertuin-succes! Begin dus een maand na het planten uw tuin te voeden met plantenvoeding zoals Miracle-Gro® Water Soluble All Purpose Plant Food. Volg de aanwijzingen op het etiket.

Door admin