emdr bang trauma

EMDR therapie helpt kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Therapeuten gebruiken EMDR-therapie om een ​​breed scala aan uitdagingen aan te pakken:

 • Angst, paniekaanvallen en fobieën
 • Chronische ziekte en medische problemen
 • Depressie en bipolaire stoornissen
 • Dissociatieve stoornissen
 • Eet stoornissen
 • Verdriet en verlies
 • Pijn
 • Faalangst
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • PTSS en andere trauma- en stress gerelateerde problemen
 • Aanranding
 • Slaap stoornis
 • Middelenmisbruik en verslaving
 • Geweld

EMDR-therapie ervaren

Nadat de therapeut en de cliënt het erover eens zijn dat EMDR-therapie geschikt is, doorloopt de cliënt samen met zijn therapeut de acht fasen van EMDR-therapie.

Er zal aandacht worden besteed aan een negatief beeld, geloof, emotie en lichamelijke sensatie met betrekking tot deze gebeurtenis, en vervolgens aan een positieve overtuiging die zou aangeven dat het probleem was opgelost.

Een typische EMDR-therapiesessie duurt 60-90 minuten. EMDR-therapie kan worden gebruikt binnen een standaard gesprekstherapie, als aanvullende therapie met een aparte therapeut, of als een behandeling op zich.

Nu ook in Lommel mogelijk!

EMDR is een effectieve behandeling voor PTSS

Iedereen kan een intens trauma ervaren. EMDR-therapie wordt algemeen beschouwd als een van de beste behandelingen voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) en wordt door veel organisaties als een effectieve therapie onderschreven.

EMDR Lommel

Voor de mensen die in de omgeving van Lommel wonen kunnen voor EMDR terecht bij Praktijk de Gezonde Zorg.

EMDR Lommel is een effectieve manier om trauma’s op te lossen en van PTSS af te komen. Lommel ligt op de grens van België/Nederland en in de praktijk kun je direct terecht zonder wachttijd. Dat is vooral handig voor mensen die snel hun problemen willen aanpakken. De kosten van een sessie vallen reuze mee. Bekijk voor meer informatie de website van Praktijk de Gezonde Zorg.

Hoe werkt EMDR?

EMDR heeft een specifieke structuur en een therapeut doorloopt samen met u verschillende fasen. Deze omvatten beoordeling van uw huidige symptomen en uw gereedheid voor EMDR, evenals inzicht in hoe uw verleden uw heden heeft gevormd.

De therapeut zal ook uitleggen waarom u uw huidige symptomen ervaart en hoe trauma de geest beïnvloedt en het lijkt alsof het nooit zal verdwijnen.

“Een van de eerste fasen is begrijpen hoe de persoon zo heeft kunnen zijn en wat er met hem is gebeurd”, zegt Frank. “Welke patronen hebben gebeurtenissen in het verleden gecreëerd en welke traumatische herinneringen moeten worden verwerkt om hen te helpen herstellen.

emdr

“Wij helpen cliënten voor te bereiden op de verwerking van traumatische herinneringen. Dit kan een zeer krachtige therapie zijn en het is erg belangrijk dat de veiligheid van de cliënt voorop staat.”

Het volgende deel van de therapie omvat het verkrijgen van toegang tot de traumatische herinneringen en het starten van bilaterale stimulatie. Dit houdt in dat beide kanten van je hersenen afwisselend links-rechts worden gestimuleerd om je te helpen toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en te verwerken wat daar is opgeslagen en hoe het je beïnvloedt.

Dit kan worden bereikt door oogbewegingen van links naar rechts te maken, te luisteren naar geluiden in een koptelefoon die afwisselend van het ene oor naar het andere gaat, of door op beide kanten van uw lichaam te tikken. De oogbewegingen kunnen vergelijkbaar zijn met de REM-slaap (rapid eye movement), die plaatsvindt terwijl we dromen.

“Door op deze manier te werken, kunnen we de met emoties beladen herinneringen opnieuw verwerken.

“Door de focus op duel-aandacht zijn cliënten verankerd in het heden, maar hebben ze ook één voet in het verleden.”

Uw therapeut in Lommel helpt uw ​​natuurlijke genezingsproces op gang te brengen dat de negatieve of traumatische beelden of herinneringen vervangt. Je kunt ze op een andere manier bekijken, zodat ze niet meer verontrustend zijn.

Frank zegt: ‘Iemand kan je vertellen dat je negatieve overtuiging over jezelf niet waar is, maar dat moet je zelf weten. Met EMDR komt de verandering in perspectief van binnenuit en de transformatieve veranderingen voelen waar op een darmniveau. Er kan een opmerkelijke verandering optreden in hoe mensen zich voelen, van gevoelens van angst of schaamte tot kalmte en empowerment.”

Soms hebben mensen maar zes sessies EMDR-therapie nodig om een ​​groot verschil te maken, hoewel sommige cliënten met complexere problemen meer nodig hebben.

Wil je een nieuwe richting geven aan je leven en korte metten maken met het verleden? Start dan nu met deze prachtige bewezen therapievorm.

Door admin